2011. január 4., kedd

Döntések / Decisions

Még mindig próbálom eldönteni, hogy ebben, vagy egy külön blogban írjak azokról a dolgokról, amiket a terveim között említettem. Eredetileg ezt a blogot kizárólag a scrap dolgaimnak indítottam (oldalak, és ha esetleg egyszer majd készítek valami letölthetőt).

Nem akartam keverni a dolgokat, ezért gondoltam egy külön blogra a más témájú bejegyzésekhez. Ezen kívül itt két nyelven szoktam írni, viszont az új dolgokat nem akartam angolul is írni, mert nem hiszem, hogy sok időm lesz rá. Viszont itt van olyan olvasó is, aki nem ért magyarul, tehát ezeket bejegyzéseket sem értené.

De! Ezt az egy blogot sem tudtam az előző évben rendszeresen vezetni, nem tudom, hogy boldogulnék egyszerre kettővel. Ezen kívül már másnál is láttam, hogy az eredetileg scrap blognak induló helyen van bőven más típusú bejegyzés is, és ez senkit nem szokott zavarni.

Szeretnék tőletek tanácsot kérni. Mit gondoltok a fenti dolgokról? Hogy lenne célszerűbb?

Előre is köszönöm a válaszaitokat. Szép napot mindenkinek!
---------------------------------------------------------------------------

I'm still trying to decide whether to use this blog to write about the things I mentioned in my plans or start a separate one for this purpose. Originally I started this blog for only my scrap things (LOs and for possible future downloadables).


I didn't want to mess up things so I thought a separate blog would be better for other types of posts. Also usually here I write each post in two languages, but the new things I only wanted to write in Hungarian since I don't think I'll have much time. But I have som readers who don't speak Hungarian so they wouldn't understand these posts.


However! Last year I couldn't even keep one blog frequently posted so I don't know how I could manage with two separate ones. Also I've seen other people writing different kind of things on their blog that was originally intended to be only a scrap blog, and noone minds it usually.


I'd like to ask for your advice. What do you think about the things above? How would it be more practical to do?


Thanks for your thoughts. Have a nice day, everyone!

2 megjegyzés:

Merika írta...

Mivel kérdezted, én el tudom mondani a tapasztalataimat. Nekem három blogom van, lányomnak négy és egy weblap. Muszáj egy idő után szétválasztani. Nálam az volt a gond, hogy pl akik a festményeimet szerette volna látni az keresni kellett. Aztán a receptek, meg egyéb gondolatok, unokák nem minden scrap társat érdeklik.(tisztelet a kivételnek)Én Neked is javaslom hogy az új dolgokat külön vezesd. De ne feledd, hogy a régi blogon többször is jelezd az új létezését!Nem plussz munka csak maga a létrehozás, mert ha scrap oldalad van ide írsz bejegyzést, a családvezetési dolgaidról oda írsz!
Nem kell mindennap írni, viszont bevezetőként valamit találj ki,(játékot, ajándékot stb.) mert állandó olvasóid úgy lesznek hamarabb! Szívesen segítek ha írsz privát e-mailt is!

Secima írta...

Közel 5 éve blogolok. Bennem is többször felmerült, hogy külön kellene venni a macis dolgokat a sajátjaimtól. Még szavazatot is írtam ki, hogy mi legyen. A végén mindig maradt az egy blog. Aztán bejött a scrap. Ekkor megint felmerült, hogy egy vagy két blog. Nekem nem sikerült kettéválnom. Bizonyára nálam így a jobb. Merikának és Tinának a több blog vált be.
Neked kell eldönteni, hogy mit szeretnél, mit érzel, mit csinálnál legszívesebben. Tanácsod adni tudunk, de a döntés a tied és meglásd úgy lesz jó.
Sok sikert, akárhogy is döntesz!